Monthly Archives: August 2008

merdeka not yet III

Menarik, dari butterfingers.

Leave a comment

Filed under hiburan, semasa

merdeka not yet II

Dipetik dari kuda ranggi.

Malunya aku …

Tapi Shafie Apdal mesti ada alasanya yang tersendiri kan? …

Sama tapi tak serupa …

Leave a comment

Filed under semasa

merdeka not yet

The formation of my country is only on the 16th September. Only then will I celebrate merdeka. Today is just the day when the then tanah melayu was “liberated” from the britons some 51 years ago.

But only on 16th September will the actual formation of my country is formally done.

But since everyone is on the subject of merdeka, why don’t we just enjoy this …

from black …

the true “merdeka” hero …

Leave a comment

Filed under semasa

the iron control tower complete mistake?

… against the best team in the country …
… he no longer believes only in facts and numbers …
… he believes in his team mates …

good luck bro !!!

Leave a comment

Filed under hiburan

sukhoi 30 mkm

Hoping to catch one tomorrow…

selamat hari merdeka ke 51

Leave a comment

Filed under Uncategorized

captain your country (cyc) ….

Aku tak pernah suka series FIFA. Pada hemat aku, sapa minat FIFA, bapok. Real man plays PES.

Tapi semua ini berubah selepas PES 2008 / WE 2008. After all the anticipation, aku di kecewakan oleh game yang setengah masak. Sebelum aku beli PES 2008, aku dah beli FIFA 08, tapi aku approach FIFA 08 dengan penuh prejudis. Pada mata aku, FIFA = sampah. Ketaksuban aku dengan hasil tangan Seabass menutup kelemahan ketara yang ada pada PES 2008. Kalau di ikutkan dari peringkat awal aku main PES 2008 sudah aku rasai kelemahan – kelemahan ini, tapi agan, ketaksuban aku menutup segalanya.

Then come the defining moment.

Farid tinggalkan satu komen ringkas di forum LYN yang membuka mata aku.

UEFA 2008 IS THE BEST FOOTIE GAME, EVER !!!

OK, dia mungkin tak post exactly those words, tapi it mean something like that. Aku download PSP punya version, tak sedap lah pulak. Nak tak nak, kena lah beli PS3.

Sepakara lagi, aku salu anggap game yang EA buat untuk world cup ke, euro ke, semua nya satu gimik to milk more money from the franchise. Dalam erti kata lain, sampah, dan tak layak untuk di main.

Tapi bila Farid, left such comment. This deserve my attention.

Cerita pasal Farid akan di ceritakan di satu masa nanti ya.

Nak di pendekkan cerita, aku dah beli EURO 2008, dari member LYN, EDvpc. Selepas main dari kala suboh sehingga lah mig-29 fulcrum pass by untuk raptai merdeka, yup I have to agree.

THIS IS THE BEST FOOTIE GAME EVER !!!

To those sceptic out there, one word, 3 letters; C … Y … C

Enjoy,

Leave a comment

Filed under game

i see dead pixel …

Was watching forgetting sarah marshall just now and notice this tee. If I can get my hands on it tough.

i see dead pixel

i see dead pixel

You can get it here

Leave a comment

Filed under hiburan